Timbaland

Den som läst tidigare inlägg vet att jag är tokig i musik.
Därför tänkte jag passa på att hurra för en av musikvärldens änglar. Jag säger ängel, för allt killen rör vid blir välsignat. Allt han har att göra med blir guld.
Hans features med Nelly Furtado, Justin Timerlake, Pussycat Dolls, One Republic... Lyssna på dem.
Det är musik du kan njuta av när du är glad, musik du kan gråta till när du är lessen, musik du kan somna till, musik du kan ha sex till, musik du kan lyssna till precis när som helst. Man behöver inte ens gilla Hip-Hop för att uppskatta det, det är helt nytt.
Någonting helt nytt som jag har fallit väldigt hårt för...

Playlists

Det finns vissa saker man alltid har med sig när man går ut, oavsett om man ska vara borta en vecka eller 15 minuter. Bland dessa saker finns bl.a. telefonen, men på senare tid blir det vanligare och vanligare att iPoden hänger med också. Den som inte har just en iPod tar självklart någonting motsvarande, eftersom alla nuförtiden tycks ha en mp3-spelare.
Vad som slog mig när jag slog på min egen för två minuter sedan är att jag varit väldigt smart (om jag nu får säga så om mig själv) när det gäller mina playlists. Jag har nämligen en för varje humör. Vissa är till och med ännu mer specifika, jag har playlists för olika platser och "på väg till" olika platser.
En med lugna låtar från Hot Chip, Jason Mraz, David Gray, Josh Joplin, Death Cab for Cutie The Shins, The Fray, och massa andra.
En med lite groovy musik från Jamiroquai, Hot Chip och Moloko.
En med lite tyngre låtar från Muse, Within Temptation och My Chemical Romance.
En med ren partymusik från... Helt okända artister som jag kommit över från olika klubbar och dylikt.

Min poäng är att musik passar till allting. Det är så skönt att kunna ha en playlist med exakt rätt musik för rätt tillfälle. Att bara kunna slå på iPoden och känna att det liksom stämmer.

Mitt tips är att slumpvis gå igenom och sortera in all musik du har och lägga dem "rätt". Kan ta ett tag att fixa, beroaende på hur mycket man har, men det är värt varenda minut.


Så nästa gång du är försenad till skolan och du måste springa genom regnet för att du precis missat bussen... Tja, då har du i alla fall musik som passar till en sådan situation.


Pengar

Jävla påfund egentligen...
Man inser aldrig hur mycket pengar man spenderat förrän de är slut.
Det mesta i livet vävs så småningom in i det kretslopp som är jakten på mer pengar.
Alla vill ha pengar, men ju mer folk har desto mer vill de ha. Alla behöver pengar, men på något märkunderligt vis får vi aldrig så mycket som vi behöver. 
Medan somliga gör av med tusentals kronor om dagen kan andra få en tusenlapp att räcka åt hela familjen i en vacka. Hur i hela friden har vi blivit så korrupta? Den hjärntvätt som vi utför på oss själva i ett kapitalistisk samhälle är nästan läskig.
Men vad spelar det för roll, man blir ju lycklig av att ha pengar.
Eller? Blir man lycklig av det man kan köpa för pengar?

Visst är det kul att ha så det räcker och blir över, men tro mig, det går faktiskt att ha kul när skiten är slut också.
Men jag borde verkligen skaffa ett jobb...

Skivor

Tänkte bara lägga in en liten hyllning till den nuvarande perioden av studentskivor.
Det måste vara bland det roligaste som finns i hela världen.
Först ska man pröjsa 100 spänn för att över huvud taget komma in. Sen gäller det att fort som attan leta igenom hela huset (ofta andras hus också) för att hitta någonting som skulle kunna funka med allt mer omöjliga teman.
Det börjar med "Black & White" som är relativt lätt, men urartar ofta till någonting i stil med "Invånare i Säffle mellan 1967 och 1968" eller "Singer/Songwriters från södra Zimbabwe". Eller varför inte "Pokémon"?
Väl där kostar ölen 49 spänn under happy hour, för att inte tala om drinkarna. Den som inte heter Wallenberg har alltså råd att bli... tja, lite kissnödig på sin höjd.
Detta betyder att man måste leta rätt på billiga hak för att förkröka. Personligen har jag ingenting emot det, problemet är att alla andra också tycks ha upptäckt detta trick. På ställen där maxantalet människor är 100 pers finns nu nog med folk för att bilda ett mindre land.
Den största fördelen med skivor är möjligheten att hångla med människor som du vanligtvis är på tok för blyg för att ens titta på. Nackdelen är att hon nu är utklädd till, i bästa fall, en gris eller någonting i den stilen.
Dagen efter är det upp igen till skolan igen, och det enda som skänker lite glädje då är att alla andra verkar lite se lite risigare ut än vad du gör. Tror du...
På väg hem från skolan den dagen är allt du tänker på att få gå i ide och gömma dig under täcket ett par månader. Då petar någon dig i ryggen. - "Du hänger väl med på Östras skiva ikväll!?"
Att svara någonting annat än "Självklart!" vore givetvis socialt självmord, och därmed är cykeln igång igen. Hem igen och leta reda på någonting som går ihop med temat "Medeltida tortyrmästare".

Skivor är verkligen Guds gåva till oss studenter.

Tåg

Det finns dagar då man bara känner för att hoppa framför tåget...
Undrar om tåg också har dåliga dagar. Vad hoppar de framför?

Tänka/Inte tänka

Människan är uppbyggd på ett sådant finurligt sätt att det finns vissa saker som går på ren automatik. Man gör det helt enkelt utan att tänka efter innan, och det blir lika bra i alla fall.
Men är det verkligen det bästa sättet?
Testa att tänka efter nästa gång du gör någonting "på automatik". Då menar jag verkligen tänka efter, som hur du håller skeden när du stoppar i dig den där första skeden yoghurt & müsli på morgonen. Eller exakt hur många gånger du putsar varje tand när du borstar tänderna. Betrakta dig själv.
Det är egentligen bara för att lära känna sig själv, en grej som jag som pluggar teater lägger stor vikt vid. Man vet inte allt om sig själv förrän man kan sätta ord på precis allt man företar sig. Det är också kul att kunna förutse hur man reagerar/beter sig och att känna igen sig själv i andras handlingar.

Självklart funkar det här lilla experimentet åt andra hållet också.
I vissa lägen tänker vi helt enkelt för mycket, för länge, för velande och till slut klarar vi inte av att göra det.
Som den där tjejen på bussen med de där ögonen som du fortfarande kan se så fort du blundar.
"Vågar jag prata med henne? Vad ska jag säga? Kollar hon på mig? Undrar om hon är upptagen. Undrar om..." Och där gick hon av bussen och du sitter snopen kvar. Hade du istället tänkt: "Oh, söt tjej! - Hejsan..."
Så hade du förmodligen haft hennes nummer just nu.

För att veta hur man själv fungerar måste man ibland göra tvärt emot vad man brukar göra.
Det ger lite perspektiv.

Dansa

Så underbart att det faktiskt finns en anledning till att det kallas "vertikalt sex".
Tänkte filosofera lite över fenomenet att vara bra på att dansa.

Självklart kan man träna upp sin kropp och få bättre fysik, vilket underlättar när man svänger sina lurviga på dansgolvet. Men rent kroppsligt är det uppvisningsdans som drar störst nytta av en bra fysik, på ett dansgolv är det annat som spelar roll. Har sett dansare som blir stela som pinnar för de har så höga krav på sig själva på golvet.
När du är ute ska det vara kravlöst, du ska inte behöva imponera på någon över huvud taget. (Utom möjligen den där söta tjejen som råkar vara din kompis kompis.)
Klyschigt nog handlar det bara om att låta kroppen följa musiken. Förmågan att släppa loss (och förhoppningsvis lyckas se bra ut samtidigt) är det som gör en bra dansare en utekväll.
Självklart finns det en gräns mellan att släppa loss och att göra bort sig helt och hållet. Min egen gräns ligger på ungefär 5-6 öl...