Bilder

Tänk vad bra de är.
Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord.
Ingenting uttrycker sanningen lika bra som en bild. Om det inte är så att man vill ljuga med den. Vet inte om någon såg den där reklamen på STHLM's bussar som handlade om vår stads politiker.
-"Förskönat?" sa dem och föreställde bilder på bl.a. Göran Persson, som nu var smal, hade hår och var... tja, faktiskt rätt snygg.
Mina tankar går då direkt till modellbranchen. Deras framgång ska inte förnekas dem, då jag plåtat ett par modeller vet jag vilka krav som ställs på dem och det är inte lätt alla gånger. Däremot går det att göra vem som helst snygg på bild. Det går att lägga till/ta bort hela personer så att det mänskliga ögat inte märker någon skillnad.
Du kan göra folk smalare, ta bort finnar, lägga på mer hår, you name it.

Denna lilla notis har två slutpoänger.
1. Nästa gång du flörtar lite på playahead med "Isabelle_88, 18, från Hornstull", så tänk på att han (?) i själva verket kan vara "Kurt_horny_64, 43, från Kumla-anstalen".

2. Eftersom detta inlägg också är skrivet under inflytande av hög feber så måste jag bara påpeka: Hur risig jag än må se ut här hemma så kommer jag alltid vara lycklig och (relativt) fräsch på msn tack vare bilder.

Feber

Det finns ju den där starka känslan man kan få av någon man tycker mycket om, nästan som en feber.
Den där varma, underbara känslan när någon du är lite förtjust i tittar dig i ögonen.
När någon talar om för dig: "Jag gillar dig också..."
Värmen sprider sig genom kroppen, både som en våg av mjukt vatten och lite pirrande som varm sand.
Det är bland de bästa känslor som finns, när lite hopp visar sig. När man märker att man tydligen spelat sina kort rätt, trots att man inte trodde det.
Den där varma känslan...

Varför är då vanlig feber så kass?
(Skrivet under påverkan av 39-gradig feber...)

Tjejer...

Ingen förstår hur en tjej fungerar, inte ens de själva. Precis när du tror att du har börjat förstå gör hon någonting helt oväntat och det är bara att börja om igen. De flickor som spelar oskyldiga har helt andra sidor än du tror.
Jag tänkte försöka gå in på en del incidenter som du kanske eller kanske inte har varit med om.

Du står på ett dansgolv med diverse vänner. Ut på golvet kommer två tjejer. De dansar med varandra och tittar inte ens åt ditt håll, men de verkar komma närmre och närmre... Innan du vet ordet av har den ena av dem försvunnit och kvar står du och dansar med den andra av dem. Det är en sorts "delivery-service", där den ena tjejer droppar av den andra så fort att killen inte har någon aning om vad som händer.
Märk väl att killars (visserligen något klumpigare) försök att få till det på krogen har väldigt mycket sämre procentuell chans att lyckas.
Det har ju alltid varit killens roll att ta initiativ, men man måste vara en jävel på att tolka signaler. En feltolkad signal kan resultera i att man får en örfil som ringer i öronen en vecka efteråt, eller ännu värre...
Om en tjej kom fram och kysste en kille skulle han bli överlycklig, men en kille kommer inte undan med sånna enkla metoder. Eller?
Visst har det funkat några gånger, men det är ändå undantag som bekräftar regeln.

Ni tjejer måste förstå att hur förtjusta vi grabbar än är i er, så är vi livrädda för er.
Ingenting kan krossa en kille så hårt som en tjej kan göra.
Ni är grunden till all vår lycka (utom kanske öl och fotboll...)

Sensmoralen är ganska enkel, och är riktad till er tjejer.
Vill ni ha en kille är chansen ganska stor att han vill ha dig precis lika mycket, han är bara rädd att få ett knä i skrevet...


Ensamhet

Ensamhet är inte brist på andra människor.
Man kan vara mer ensam än någonsin i en grupp med människor.
Tänk på att inte lämna någon utanför en diskussion. Om någon i gruppen är tyst en stund, fråga den personen vad han/hon tycker då. Alla har dåliga dagar då de behöver uppmuntran. Alla har dagar då de bara vill få uppmärksamhet utan att behöva ta ner månen för att få det. Alla har dagar då de undrar om deras närvaro ens är önskad av sina vänner. Visa för era vänner att ni tycker om att umgås med dem. Säg det rakt ut till dem: Jag tycker om att umgås med dig!

Alla har dagar då de mår lite sämre än bra...
Idag har varit en sån dag.