Tid

Lite läskigt är det, hur många tankar som hinner fara igenom skallen under de tre minuter man väntar på bussen. Trots att bara en låt hunnit spelas på iPoden känns det som en evighet. Tiden går så långsamt!
Ändå kan du göra absolut ingenting i 20 minuter och upptäcka att det inte alls gått 20 minuter utan 4 timmar.  Du kan stå och kolla ut över Sthlm och inte ens märka att solen gått ner mendan du stått där. Vad sjutton är det som gör att det funkar så?
Ögonblick som man aldrig vill ska ta slut går över på, just det, ett ögonblick.
Samtidigt förvandlas den där lilla stunden i väntrummet på väg in till doktorn till en timme, som blir två timmar, som blir tre, som blir...
Sen finns det de stunder som både varar en evighet och bara ett ögonblick på samma gång. Första gången du kysser någon... De där fyra sekunderna känns som de längsta i hela ditt liv, men ändå är det på tok för kort.
För att inte tala om då tiden stannar... (För det gör den.)

Det konstiga är att det bara är tiden som stannar, klockan fortsätter ju att ticka på precis som vanligt...

Landställe

Jag måste verkligen skaffa ett landställe...
Vore skönt att komma bort från familjen och huset ett tag och bara vara. Missförstå mig rätt, jag gillar min familj, men ibland blir det lite mycket. Skulle behöva en vecka där man kan vakna klockan 12.00 och inte orka laga frukost innan 14.00. Där det enda sällskapet är en person som är på exakt samma humör som jag, så jag inte behöver anpassa mig. För det är väl det hela "grupplevandet" handlar om, anpassning efter de andra individerna?
Om du vaknar en morgon och är jätteglad och resten av familjen är arg är det ganska lätt hänt att din dag dras åt det surare hållet den med...
Man måste helt enkelt få välja sitt umgänge ibland. Om jag vill gå runt en hel dag i kalsonger ska jag väl få göra det? Om jag vill äta våfflor till frukost, lunch och middag (ingen jättebra idé kanske) så ska jag väl få göra det utan att någon skäller på mig?
Vore skönt med ett sånt sällskap ett tag.
Jag måste verkligen skaffa ett landställe...


Tvättbjörn

Tänkte bara påminna folk om att inte ha solbrillor på sig när de solar...
Just nu jagar gamla tanter mig med kvast för att de tror att jag ska sno deras sopor.
Det är bara svansen som fattas...

Bergochdalbana

Fan vad hemskt det är. Hur snabba vändningar i tillvaron kan få magen att vända sig uppochned. Hur man kan vandra runt i vardagen och tycka att allt är underbart, för att helt plötsligt falla till marken som av ett knytnävsslag.
Hur folk kan beklaga sig, men ändå inte märka hur det faktiskt ligger till. Hur hopplöst det kan kännas i vissa ögonblick... Hur man kan känna att man inte orkar mer. Hur man kan känna att man inte vill. Att det är dags att lägga sig ner och sluta kämpa emot.
Hur otroligt skönt det är då, att när man släpper taget veta att det finns folk som är där för att fånga en. Att det finns människor som skulle ge allt och lite till för att hålla ens huvud ovanför vattenytan.
Och hur skönt det är att veta... Att lika snabbt som det vände och slog i botten... Lika fort kan det vända igen. Hur lätt det är att, med vänners hjälp, hoppa upp bland molnen igen. (Ursäkta uttrycket...)

Du ska veta det. Inget problem är för stort, inget problem är för litet.
Alla går igenom perioder där de bara vill ge upp... Men du har någonting som många andra inte har.
Du har oss mannen. Och det är ingenting du behöver vara tacksam för, vi är lika lyckligt lottade som har dig.
Glöm aldrig det. Du betyder väldigt mycket för väldigt många.
Till och med folk som aldrig träffat dig beundrar dig, det är en ganska stor bedrift.
Se dig själv genom våra ögon. Då får du se hur fantastisk du faktiskt är.
The man. The legend. The Artist.

Hemligheter

-"Vi har inga hemligheter för varandra."
Det är omöjligt att veta. I det ögonblick du får reda på att någon har en hemlighet för dig slutar det vara en hemlighet. Då vet du om att personen döljer någonting för dig, det kan ju inte bli mindre hemligt än så.

Hemligheter är aldrig bra, det brukar alltid leda till problem i slutändan. Men det finns tillfällen där att hålla någonting hemligt kan vara "the lesser of two evils". Hörde om ett fall i USA där en kvinna hemlighöll för sin son att han höll på att bli blind. Hade hon sagt någonting om det hade stressen påskyndat sjukdomen. Att hon höll det hemligt gav honom två år mer.

En hemlighet för egen vinning är sällan ok. Handlar det om att skydda någon annan går det väl under rubriken "Vit lögn"?

Plattan

Inlägget tillägnas Jenn.
Det finns vissa saker som helt enkelt måste göras på Plattan innan man dör.
Här följer en lista på några av de sakerna.

1. Ställa sig mitt på plattan och peka upp mot himlen. Efter ett tag kommer fler och fler människor att stanna i närheten av dig och kolla upp. Skitkul.

2. Ragga med en skylt. På den ska det stå med mindre och mindre text:
KOM HIT!
Lite närmre.
Ännu närmre.

Nu är du tillräckligt nära... Ska vi ta en fika?

3. Åka bräda jättedåligt.

4. Prata med EMOsarna i EMO-trappan i minst 10 minuter. Några av dem är faktiskt väldigt trevliga. (De andra är läskiga, se till att välja rätt...)

5. Skrika nånting jättesnällt till någon på andra sidan plattan.

6. Läsa tidningen iklädd morgonrock. Jättemysigt att titta upp från tidningen då och då och kolla på mäniskorna som stannar och tittar på dig.

7. Kyssa någon man älskar. (Passar kanske inte ihop med de andra grejerna, men kyssas bör man göra på så många ställen som möjligt.)

8. Dela ut bilder på dig själv. All publicitet är bra publicitet.

9. Rasta grannens hund. Djur behöver också miljöombyte ibland.

10. Sjunga jättehögt till låten du har i mp3n. Det får gärna vara en låt du inte kan så jättebra, eller en helt instrumental låt.


Kan lova att du kommer må jäkligt bra varje gång du kan stryka nånting från den listan.


Kyla

Fattar inte riktigt grejen med det... Alla klagar över hur kallt det är i vattnet och går upp efter tre minuter. Själv plaskar jag runt i timmar och väntar på att de andra ska bli tillräckligt varma för att hoppa i igen. Jag kan inte komma ihåg nån gång då jag faktiskt frusit...

Jag kanske är släkt med den där håriga killen som brukar springa runt i shorts i kungsträdgården på vintern?